Träning, ett bra hjälpmedel mot artros

Motion och träning har länge visat sig ha väldigt gynnsamma effekter på människans kropp och mentala hälsa. Regelbunden träning kan förebygga och motverka många sjukdomar och hälsoproblem.

Genom att att motionera och hålla sig aktiv kan man leva ett friskare och gladare liv.

Träning hjälper mot depression, ångest, stress och många andra mentala problem. Det hjälper även mot att förebygga och motverka diabetes (typ 2), hjärt- och kärlsjukdomar, ledbesvär och många andra sjukdomar. För den som lider av reumatism eller artros kan det vara extra viktigt att träna för att inte förlora rörelsekapaciteten av leder mer än nödvändigt. Det kan även vara bra att vända sig till någon som kan hjälpa till med de rätta övningarna för dessa besvär. På Artros.org kan man läsa mer om just artros och vad man bör tänka på.

Olika träningsformer

I och med träningens goda effekter kan det vara bra att hålla sig så aktiv som möjligt. Träning behöver inte alltid att vara styrketräning och tunga vikter och man behöver inte heller alltid vända sig till ett gym för att träna.

Det finns många olika sätt att träna på som inte kräver ett gymmedlemskap. Man kan ta långa promenader i skogen, jogga eller gå på danslektioner, träna hemma med hjälp av Youtube och mycket annat. Det gäller att hitta den träningsform som passar just dig bäst för att det ska kunna bli så roligt som möjligt att träna!