Så väljer du rätt träningstights

Att träna i tights har många fördelar. Du blir lättare och smidigare och slipper en massa fladdrigt tyg som kan störa dina övningar. Idag finns det även tights som formar sig efter dina muskler, vilket betyder att du får ytterligare stöd. Det viktiga är att du inte bara väljer tights efter hur de ser ut utan också efter vilken typ av träning du ska utföra.

Snygga och funktionella träningstights

Genom att välja ett par väl åtsittande och funktionella tights kommer du känna dig mer motiverad att gå och träna. Svenska märket Aim’n har åtskilliga modeller för kvinnor med olika kroppsformer. De kommer i flera färger och mönster du kan välja efter vad du känner dig bekväm i. Många är så snygga och sköna att de även går att använda till vardags, till exempel när du promenerar på stan eller liknande. När du testar tightsen bör du försäkra dig om att de har bra passform och att de känns sköna när du rör på dig. Det är också viktigt att välja ett par som andas bra och kan transportera fukt på rätt sätt. Tänk också på placeringen av eventuella fickor så de inte stör när du gör vissa övningar liggandes.

Löpartights för dig som springer

Skillnaden mellan löpartights och vanliga träningstights är att de förstnämnda sitter lite tightare runt benen. De brukar även vara snabbtorkande och tillverkade i material som andas. Dessutom har de inte samma förstärkning vid knäna för att de ska kunna släppa igenom mer luft. Det är också vanligt att löpartights har en liten ficka där du kan ha dina nycklar och plånbok samtidigt som du är ute och springer. Dessa tights brukar även ha någon form av knytning i midjan så du kan vara säker på att de inte glider ner när du befinner dig i löparspåret. Om du springer mycket i mörker är det klokt att välja ett par som har reflexer på sidorna så du blir väl synlig för bilister.

Yogatights med högre midja

Det finns även en rad olika yogatights på marknaden. Skillnaden på dessa är att de har lite högre midja för att ge dig bra stöd under samtliga typer av yogaövningar. De flesta har dessutom inga sömmar för att undvika skav under de varierande ställningarna och positionerna. Tänk på att man ofta sitter och ligger ner under yoga och det bör avspegla sig i ditt val av tights.