Padelutrustning som är bra att ha

Padel fortsätter att dominera och sporten växer fortfarande väldigt mycket. Varför padel har blivit så populärt kan vara för att det är en tacksam sport som inte kräver massa olika tillbehör som kostar multum. Om du vill ha padelutrustning till bra priser ska du kolla in https://padelnest.se/sv/ som har allt du kan tänkas behöva till din nästa padelmatch. Det du behöver när du spelar padel är förutom en spelpartner ett racket och en boll. Det är basen och det du behöver initialt för att komma igång. Ett padelracket är gjord av kommpostimaterial där slagytan innehåller små hål vilket gör att bollträffen blir dovare. Det finns tre olika typer av former på padelracket. Du kan välja ett runt, diamantformat eller droppformat. Det padelracket som är bäst att börja med är det runda, det ger dig nämligen bäst kontroll. Runda racketar brukar ibland kallas för kontrollracket. Mjukare racket ger mer kontroll och hårdare ger mer kraft. Det allra flesta racketar är en kombination av hårt och mjukt. För att veta vilket racket som du bör ha är det bästa att testa dig fram. Pröva olika racketar och utvärdera sen. Det kan också skilja mellan olika varumärken.

Padelbollar

Bollen som används i padel är i princip en tennisboll med skillnaden att den är lite mjukare. Du kan spela med samma boll några matcher innan den tappar gasen och blir dålig. En del byter såklart boll inför varje match. Det finns olika märken på padelbollar också och det kan skilja sig en del mellan dem.

Padelskor

När du ska testa att spela padel kommer du undan med en vanlig tennissko. Men för att få det allra bästa greppet ska du använda en riktig padelsko. Eftersom du rör dig mycket i padel är det viktigt att du har ett par skor som ger dig ett bra grepp och gör att du kan göra snabba rörelser. Om du har riktiga padelskor skyddar skorna fötterna och minskar risken att du ska skada dig. Det är också slitstarka och snygga. Med padelskor ska du ha ett bra grepp men ändå kunna glida vid behov. Om du har bra skor kommer det att bli mycket roligare att spela. Du kanske inte tror det men det är sant. När du väljer träningskläder ska du tänka på att välja kläder som gör att du kan röra din arm fritt.