Bra träningsredskap att ha hemma

Det kan finnas många anledningar till att man föredrar att träna hemma. Kanske tycker man inte om att vistas i gymmiljön (vilket i sig kan ha många anledningar), kanske hinner man helt enkelt inte ta sig till gymmet i vardagsstressen, utan väljer att spara in resetiden genom att utgå från ens eget hem när man tränar. Det är till exempel enkelt att träna konditionen genom att snöra på sig ett par löparskor, gå utanför dörren och springa iväg. När det gäller styrketräningen och rörlighetsträningen kan man dock behöva hjälp av redskap. Du som tycker om att träna hemma kan då glädjas åt att det finns bra redskap som inte tar upp för mycket plats, och som är så mångsidiga att de kan användas till flera olika övningar eller typer av träning.

Ett sådant redskap är gummiband, som inte tar upp någon plats alls när de är hopvikta. Dessa band kan användas för att skapa extra motstånd i olika styrkeövningar, och kan i flera fall ersätta de maskiner som finns på gymmet. Banden finns i olika styrka, och man kan på det sättet anpassa motståndsnivån till sin egen styrkenivå (på samma sätt som man kan lägga till eller ta bort vikter från maskiner på gymmet).

Något annat som alltid är bra att ha hemma, för all typ av träning, är en yogamatta. Mattan kan användas som ett mjukt underlag för allt från armhävningar och plankan till stretchningsövningar och faktisk yoga, och när man är klar med den kan man helt enkelt rulla ihop den och ställa den i ett hörn, utan att den tar upp mycket plats alls. Det enda som kan vara bra att tänka på om man använder sin träningsmatta regelbundet är att torka av den efter varje pass, och att byta ut mattan regelbundet. Detta eftersom bakterier gärna växer till sig i mattan när den har använts ett tag, vilket kan leda till hudproblem.

Ett annat bra hjälpmedel för alla typer av övningar är handledsvikter. Dessa är vikter på 0,5, 1 eller 2 kilo som är utformade så att de ska kunna spännas runt handlederna eller fotlederna med ett kardborreband. På så sätt kan man göra övningar som annars endast använder kroppsvikten tyngre, och även göra exempelvis en powerwalk mer effektiv.

Ett utmärkt redskap för de som vill träna bålstabilitet är en pilatesboll. Även om bollen tar upp mycket plats när den är uppblåst, kan man lätt tömma den på luft när man inte använder den och stuva undan den där den inte är i vägen.

Med dessa redskap i hemmet kan man lätt få en allsidig och effektiv träning. Om man vill få så bra pris som möjligt när man köper redskapen ska man gå in på Kampanjjakten.se, där man hittar rabattkoder till mängder av webbutiker. Då kanske man kan lägga pengarna på proteinpulver eller något annat träningstillbehör istället.