Hur bibehåller man god hälsa? Träning och kost

Att träna är en viktig del av att må bra, våra kroppar är skapade för rörelse och vi behöver röra på oss regelbundet för att aktivera alla muskler i kroppen. Regelbunden träning ökar chansen att du ska må bra även senare i livet och du kan undvika många sjukdomar genom att träna.

Detta är något som de allra flesta är medvetna om, trots det kan det vara svårt att ta sig till gymmet. Man är helt enkelt omotiverad när det kommer till att faktiskt utföra träningen trots att man är mycket väl medveten om att det ä precis detta som kroppen behöver. Som tur är behöver man inte ta sig till gymmet för att röra på sig. Faktum är att vardagsmotion är precis lika viktigt och genom att utföra många olika typer av sysslor kan man få den motionen som kroppen behöver. Till exempel genom att dammsuga eller lägga marksten i trädgården. Det viktigaste är helt enkelt att man rör på sig och ofta är det bättre att röra på sig naturligt än det är att lyfta vikter när man är på gymmet.

Det är även viktigt att man äter bra för att man ska må bra. Många som tränar äter även mängder med tillskott. Huruvida detta är bra för kroppen eller inte är väl omdebatterat och även om det inte behöver vara skadligt för kroppen kan man i många fall få samma effekt genom att äta ägg istället för en proteinbar samtidigt som man sparar in på kalorierna. Faktum är dock att långt ifrån alla de som tränar vill spara in på kalorierna, istället vill de äta väldigt stora måltider med många kalorier för att hjälpa kroppen att gå upp i muskelmassa. Därför varierar det en hel del beroende på vad man har för mål med sin träning. Om du endast vill må bra, kanske få en mer trimmad kropp och inte gå upp i vikt kan det vara en bra idé att byta ut dina proteinbars till ägg. Om du istället vill gå upp i vikt är proteinbars ett bra alternativ. Detta innebär dock inte att proteinbars alltid är ett alternativ som gör att du går upp i vikt. Det beror helt på hur du äter dem, dock går det inte att förneka att en proteinbar innehåller mycket fler kalorier än ett ägg.

Det är överlag viktigt att man äter varierat men det är ännu mer viktigt när man tränar, du behöver se till att du får i dig allt det som din kropp behöver för att du ska må bra. Detta kommer att göra att du bibehåller en god hälsa genom livet och om du vill gå ned i vikt är kost och träning dina bästa vänner.