Vårda insidan och utsidan med träning

Träning är perfekt för att du ska ta hand om kroppen både på insidan och utsidan. Förutom att träna kan du även ta hand om utsidan med diverse behandlingar. Det finns flertalet behandlingar på Akademikliniken som du kan välja att göra för att förbättra ditt yttre. Akademikliniken erbjuder bland annat estetisk plastikkirurgi och hudvård som kemisk peeling och skinbooster. Om du värnar om ditt yttre ska du definitivt kolla in vad Akademikliniken erbjuder. Det ena utesluter inte det andra, behandlingar och träning kompletterar varandra på ett bra sätt.

Träna både styrka och kondition

Det finns enormt många hälsofördelar att träna. Med träning stärker du kroppens muskler och leder men även det som finns inuti kroppen. Träning kan bland annat reducera risken att få muskel- och ledvärk. Att drabbas av muskel- och ledvärk är vanligt i Norden och det kommer oftast efter en längre period av stillasittande. Om du sitter stilla mycket under dagarna är det bra att ställa dig upp med jämna mellanrum för att få igång blodcirkulationen. När du ska träna för hälsan och stärka kroppen ska du mixa konditionsträning med styrketräning. Att styrketräna minst två dagar i veckan är att föredra.

Träna och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar

Något annat träning bidrar till är att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Genom att motionera minst 30 minuter varje dag minskar du risken drastiskt att drabbas av diverse livsstilssjukdomar som högt blodtryck, hjärtinfarkt och förhöjt kolesterol. För att hålla hjärt- och kärlsjukdomar borta ska du helst av allt träna tre gånger i veckan där du får upp pulsen vilket stärker hjärtat.

Hjärnan mår bra av träning

Att träna är bra för hjärnan ur flera perspektiv. När du tränar ökar blodcirkulationen vilket är positivt för de att nya celler ska bildas. Dessutom har träning positiva effekter på hjärnan som gör att du får ett förbättrat minne, bättre koncentrationsförmåga och lättare kan hantera stress. Träning är även ett bra skydd mot demens och depression. När du tränar frigörs bland annat dopamin och endorfiner och ger dig en viss lyckokänsla och mer energi. Du blir gladare av att träna.

Skapa bra träningsrutiner i vardagen

När du tränar regelbundet stärker du även musklerna och lederna som gör att du förebygger skador och diverse problem som exempelvis ryggont. Du kan även lättare orka med olika saker i vardagen om du är bra tränad. Att bära tunga matkassar eller göra tunga lyft är lättare när du har en bra fysik. Att träna är den i särklass bästa investeringen du kan göra för din egen hälsa. Försök att få in träningen som en rutin i ditt liv. Börja smått och öka träningsmängden successivt för att träningen ska bli hållbar.